Allmänt meddelande

Collapse

Läs innan du postar! - Regler & Netikett för Hjälpkällans Debattforum

Grova personangrepp, trakasserier och hot är förbjudet
Grova personangrepp riktade mot andra personer är förbjudet, liksom trakasserier, hot eller förtäckta hot. Detta gäller både i inlägg och PM och kan leda till avstängning. Att använda signatur eller avatar för att angripa en annan användare betraktas som trakasserier. Upprepade personangrepp som inte räknas till grova kan tillsammans resultera i en avstängning.


Användare har rätt till anonymitet
Den som publicerar andra användares personuppgifter, IP-nummer, eller inlägg med tydligt uppsåt att avslöja en annan användares identitet kommer att stängas av. Detta gäller både publikt och i PM.


Frågor om låsningar, borttagningar osv. diskuteras med moderator via PM
Frågor om raderade inlägg, låsta trådar osv diskuteras med berörd moderator via PM. Detta för att hålla en så hög nivå som möjligt på forumet. Skulle PM-dialogen inte fungera med belåtenhet, så är du dock välkommen att diskutera frågan vidare i avdelningen "Medlemsforum". Inlägg som postas i avdelningen "Medlemsforum" ska vara av intresse även för andra användare.


Reklam och annonsering är förbjuden
Den som postar kommersiell reklam (spam) i forumet blir avstängd, utan varning. Det är inte tillåtet att använda diskussionsforumet för annonsering.
Det är dock tillåtet att ha en länk till sin egen webbplats eller blogg i sin signatur, även om den är kommersiell. Det är tillåtet att nämna företag och bloggar i diskussioner så länge inte huvudsyftet är att marknadsföra dessa och det är relevant för diskussionen.


Missbruk av multipla konton är förbjudet
Det kan finnas godtagbara orsaker till att ha multipla konton, men missbruk av dessa - exempelvis att man omväxlande använder flera konton i samma tråd - kan resultera i avstängning av samtliga konton.


Netikett

Håll er till ämnet i tråden
Istället för att frångå aktuellt ämne i tråden, så starta hellre en ny tråd med ny rubrik. Inlägg som är off-topic kan raderas utan förvarning och motivering.


Anpassa rubriken till innehållet
Använd en rubrik som beskriver vad det är du vill diskutera. Undvik rubriker som ”Vem?” eller ”Hallå”. Moderatorn kan ändra din rubrik utan tillsägelse för att göra forumet mer överskådligt.


Flyttning av trådar
Moderatorerna på forumet kan flytta trådar mellan de olika forumdelarna för att göra forumet mer överskådligt.


Quota
Använd quotefunktionen så att debattörerna förstår vem som avses oavsett om de använder det linjära eller trådade visningsalternativet. Känner du dig osäker på hur funktionen fungerar – kontakta en moderator via PM.Tack för att du följer våra forumregler!

..
See more
See less

Granskning | Efterlysning: Övergrepp inom Jehovas vittnen i Sverige

Collapse
X
 • Filter
 • Klockan
 • Show
Clear All
new posts

 • Granskning | Efterlysning: Övergrepp inom Jehovas vittnen i Sverige

  Har du en berättelse att bidra med till granskande reportage om övergrepp inom Jehovas vittnen i Sverige? Nedan finns förfrågan från en granskande journalist som arbetar med att undersöka saken. Eftersom researcharbetet befinner sig i ett känsligt läge, har vi valt att inte lägga ut namnet på journalisten här. Men dennes identitet är bekräftad (och både jag själv och Roger Carlsson från Hjälpkällan har träffat journalisten personligen)

  EFTERLYSNING ANG MEDVERKAN I MEDIA

  I Australien har en statlig kommission funnit att Jehovas Vittnens avdelningskontor dokumenterat över 1000 misstänkta som utnyttjat barn sexuellt men aldrig anmält någon till polisen, fast närmare 600 erkänt att de förgripit sig på barn till äldstebröder. Jag vill nu ta reda på hur det är i Sverige, och söker därför personer som kan tänka sig att bidra till ett granskande reportage genom sina berättelser.

  Jag som arbetar med reportaget är utbildad journalist och du har källskydd när du kontaktar mig. Det betyder att du är anonym tills/om du själv väljer att träda fram. Jag är även uppvuxen som ett Jehovas vittne och vet därför hur organisationen fungerar.

  Jag söker dig som varit utsatt för sexuella övergrepp när du var barn, och framför allt dig som på något vis sökte hjälp av församlingens äldste. Det kanske hände dig när du var liten, eller det kanske fortfarande händer dig eller någon närstående till dig. Jag söker även dig som var vuxen när du fick reda på att det skedde, du kanske är förälder, familjemedlem eller församlingsmedlem. Du kanske är äldstebrodern som fick hantera fallet internt och utreda saken på uppdrag av Sällskapet Vakttornet.

  Du kanske har lämnat frivilligt, eller bara är ett overksamt vittne idag. Du kanske är utesluten. Eller så är du fortfarande ett vittne men har svårt att förlika dig med hur organisationen hanterar vetskapen om sexuella övergrepp.

  Skicka mig ett mejl på jvgranskning@protonmail.com eller ring mig på 079 306 0056 - eller sprid dessa kontakter till någon som har en berättelse som borde komma fram.

  Om du vill skicka mig information eller dokument helt anonymt skapar du en egen ProtonMail - då blir vår konversation end-to-end krypterad.
  /Noomi
  "It takes a lot of courage to release the familiar and seemingly secure, to embrace the new. But there is no real security in what is no longer meaningful. There is more security in the adventurous and exciting, for in movement there is life, and in change there is power."
  | Följ Hjälpkällan på Facebook |
Working...
X