Allmänt meddelande

Collapse

Debattforumet stängs 31/12 - Hitta till våra grupper på facebook

Debattforumet kommer att stängas för nya trådar och inlägg från och med årsskiftet. Innehållet ni skapat här genom åren kommer inte att försvinna, utan arkiveras och kommer vara läsbart även i framtiden. Vi vill tacka för tiden som varit, och hoppas att ni vill fortsätta skriva och debattera via vår sida på Facebook, som ni hittar här: facebook.com/Hjalpkallan

När du "Gillat" sidan kan du posta inlägg. Under "Följer" kan du välja inställningar för nyhetsflöde och aviseringar. Om du har behov av att vara helt anonym, går det bra att skapa en Facebook-profil med påhittat namn/alias.

Vill du prata om mer känsliga ämnen, få kontakt med eller stöd av andra avhoppare? Då finns möjlighet att bli medlem i vår stödgrupp på Facebook. Till skillnad från vår offentliga sida kan ingen utomstående se gruppen, att du är medlem, eller läsa det som postas där. Ett flertal av våra kontaktpersoner och professionella medarbetare finns dessutom med i gruppen, för att kunna ge support till den som kanske har det extra tungt.
Det finns också ett eget nätverk för föräldrar/anhöriga.

Mejla oss på info@hjalpkallan.se eller skicka meddelande direkt via vår offentliga facebooksida för vidare information om hur du blir tillagd i någon av dessa.

Hoppas vi ses där!

/Hjälpkällans Styrelse
See more
See less

Aktiebolag?

Collapse
X
 • Filter
 • Klockan
 • Show
Clear All
new posts

 • Aktiebolag?

  Har hört och läst att Bibel och Traktatsällskapet är ett aktiebolag, men hittar inga uppgifter som bekräftar detta. Den äldstebroder jag pratat med förnekar att de är det. Någon som vet?

 • #2
  Jag vet inget om att de skulle vara ett aktiebolag, men de äger aktier i en hel del tveksamma bolag....från bolag som tillverkar krigsverktyg till bolag som gör filmer som JVn inte får titta på och tobaksbolag, och äger Du aktier i ett bolag vill Du att bolaget ska gå med vinst och tillverka mer av det de tillverkar. Kolla på Jason Zeldas smokin gun 8C på You Tube så får Du bevis på att WT äger bolag som är emot deras regler som vanliga JVn ska följa.

  Comment


  • #3
   WBTC är inget aktiebolag. Det vore idiotiskt att registrera det som ett AB. Istället har man registrerat sig som ett religiöst ”human Aid” organisation. Det innebär skattebefrielse enlig amerikanska lagar. Något som riktiga kapitalister naturligtvis älskar. Styrelsen för detta ”human Aid” sitter i Pennsylvania och styrelsen består av ett antal noggrant utvalda experter med åtminstone ett namn som är bekant inom WBTC, Don Alden Adams, jag vet inte om han sitter kvar, så han enligt vissa beräkningar har uppnått en ansenlig ålder. Vad vi vet är att denna styrelse äger ett antal fondandelar av ”Henrietta Ryens” fondbolag och att man hela tiden hänvisar till hennes testamente som inte ger dom rätt att styra sina fondinnehav, utan bara uppbära avkastningen…..Genialt drag….av GB

   Comment


   • #4
    Om de inte får förändra portföljen med Henrietta Rileys fond så borde de väl inte ta emot den? Som JV får jag inte jobba t ex på en tobakskiosk, på Swedish Match, som polis eller i försvaret, gör jag det säger äldsteboken att jag ska uteslutas. Ska de ha något förtroende ska de inte äga några aktier i tveksamma bolag, lika lite som ett JV får tacka ja till ett jobb inom försvarsmakten. Men jag är tveksam till att de inte får förändra portföljens innehåll. Det är ekonomiskt oansvarigt; de bolag som var på väg uppåt då när Henrietta startade fonden kanske inte ens finns kvar idag.

    Comment


    • #5
     Morot
     Här är ett svar från en rödbeta:
     WBTS är inte enda ägare av Henrietta Ryans found. Det finns flera men oklart är vilka som är huvudägare. Men det finns flera. Styrelsen i fonden utgörs emellertid av en betydande dominans av JW:s, Här är de av WTBS i Pennsylvania utsedda:
     • Don Alden Adams, director since 2000, president since 2000
     • Danny L. Bland, director since 2000
     • William F. Malenfant, director since 2000, vice-president since 2000
     • Robert W. Wallen, director since 2000, vice-president since 2000
     • Philip D. Wilcox, director since 2000
     • John N. Wischuk, director since 2000
     Noterbart är att Dan Alden, inte tillhör de “smorda”. Därav det kända ”brevet” om att den styrande kretsen behövde ”hjälpare” för att kunna sköta det ”praktiska” ---
     Du har helt rätt i det fullständiga vansinnet i att av ett ”kristet sällskap, fortfarande äga fondandelar i ett total kommersialiserat fondbolag som endast rättar sig efter avkastning och profit, Detta speciellt sedan den amerikanska skattelagstiftningen (IRS), har börjat intressera sig för ”religiösa” institutioners skatteflykt. (scientologer, mormoner m,.fl.) Kanske är det därför som sällskapet säljer ut i stort sett samtliga tillgångar…. Vill Du veta mera sök i twitter gruppen Jehovahs** Witnessen.com …. Sök på Henrietta Ryans eller hur man nu stavar det….!!

     Comment


     • #6
      Känner mig tvungen att göra en rättelse. Hittade detta på nätet av "vänner" som är intresserade av Henrietta, kanske något för de som har tid att gräva vidare i; cultswatter10 years ago

      I googled that name and found a trust fund that is named after her. I also found the tax returns for 2005,2004,2003 for that fund. The Riley trust funds largest revenue is oil and gas royalties and in 2005 over 3 million dollars of oil and gas royalties flowed into the Riley trust fund. The Riley trust fund is a charitable organization as it supports a church namely the WATCHTOWER BIBLE AND TRACT SOCIETY. When I read these tax returns my suspicions were aroused. The Riley Trust fund recieves oil and gas royaties and gives the whole amount to the WTS as a charitable contribution. Yet the Riley trust fund claims to have no personal relationship with the WTS whatsoever. I find that hard to believe as this looks like tax evasion to me. So has anyone else noticed that??

      Comment


      • #7
       Verksamheten i Sverige bedrevs som ett aktiebolag framtill för kanske 20 år sedan. Vakttornet anordnar den form som ger lägst skatt eller möjlighet till flest avddrag.

       Roger

       Comment


       • #8
        Kanon Roger....
        så man väljer att arbeta under olika beteckningar beroende på var den bästa lönsamheten ligger. När Arboga såldes för några år sedan, fick jag för mig att man hade registrerat sin verksamhet som en "munk orden" eller ett "kloster"... Kommer inte ihåg alla detaljer....men när Al Capone fälldes var det inte för mord, bedrägeri eller spritsmuggling, utan för brott mot skattelagstiftningen...kanske det är en väg att få bort eländet ur sverige....
        hälsningar
        Bugbear

        Comment


        • #9
         Ursprungligen postat av Roger Carlsson Visa inlägg
         Verksamheten i Sverige bedrevs som ett aktiebolag framtill för kanske 20 år sedan. Vakttornet anordnar den form som ger lägst skatt eller möjlighet till flest avddrag.

         Roger
         Finns det några officiella dokument som bekräftar detta?
         Last edited by Lena Dixon; 2017-07-30, 18:51.

         Comment


         • #10
          Tack för era svar! Jag forskar vidare...

          Comment


          • #11
           kolla på allabolag.se, sök på Jehovas vittnen. Alla församlingar är registrerat som egen enhet, som religiöst samfund. Alla registrerades 2011. Detta kom väl efter att det i USA kom domar där ansvaret kunde ledas hela vägen upp till huvudkontoret. Denna lösning gör då gällande att alla församlingar är en egen juridiskt avdelning, så om det ex sker övergrepp inom församlingen av nåt slag så kan ansvaret aldrig lämna församlingen utan huvudkontoret/avdelningskontoret sitter säkert och det blir församlingen som får ta de juridiska konsekvenserna, och församlingarna har ju som vi vet inga ekonomiska tillgångar. Osäker på vem som äger Rikets Salen, vet att ex i Sundsvall så ägdes Rikets Sal av Sundsvalls Norra församlingen(99% säker på att det var så), idag vet jag inte men har inte hört att lokalerna bytt ägare. Antar att om så sker ska det pålysas. Men det sägs väl att alla lokaler ägs av samfundet och om det ska renoveras kan man få bidrag som ska betalas tillbaka helst. Sen är det väl så att församlingen har typ kassa på 30000 för löpande underhåll, om inte mindre, och om det kommer in mer pengar skall dessa skickas till huvudkontoret.

           Tidigare fanns ett aktiebolag där tryckverksamheten och en del reseverksamhet låg men det är idag borta, fanns tidigare på allabolag.se med om jag inte minns fel Bengt Hansson som ordförande eller VD men som Roger skrev så var det länge sedan.

           Comment


           • #12
            Och det om att det var en ordernsällskap/klostersällskap var väl för att man då skulle slippa arbetsgivaravgifter/semesterlagar och dylikt. Skatteupplägg mao, vilket i Sverige är olagligt att göra om dess huvudsyfte är att minska/ta bort skattebördan helt och hållet. Skatteplanering är en annan sak.

            Läs mer om det hemliga ordernsällskapet här http://hjalpkallan.se/artiklar/relig...hovas-vittnen/

            Comment


            • #13
             Ursprungligen postat av inte utesluten...ännu Visa inlägg
             kolla på allabolag.se, sök på Jehovas vittnen. Alla församlingar är registrerat som egen enhet, som religiöst samfund. Alla registrerades 2011. Detta kom väl efter att det i USA kom domar där ansvaret kunde ledas hela vägen upp till huvudkontoret. Denna lösning gör då gällande att alla församlingar är en egen juridiskt avdelning, så om det ex sker övergrepp inom församlingen av nåt slag så kan ansvaret aldrig lämna församlingen utan huvudkontoret/avdelningskontoret sitter säkert och det blir församlingen som får ta de juridiska konsekvenserna, och församlingarna har ju som vi vet inga ekonomiska tillgångar. Osäker på vem som äger Rikets Salen, vet att ex i Sundsvall så ägdes Rikets Sal av Sundsvalls Norra församlingen(99% säker på att det var så), idag vet jag inte men har inte hört att lokalerna bytt ägare. Antar att om så sker ska det pålysas. Men det sägs väl att alla lokaler ägs av samfundet och om det ska renoveras kan man få bidrag som ska betalas tillbaka helst. Sen är det väl så att församlingen har typ kassa på 30000 för löpande underhåll, om inte mindre, och om det kommer in mer pengar skall dessa skickas till huvudkontoret.

             Tidigare fanns ett aktiebolag där tryckverksamheten och en del reseverksamhet låg men det är idag borta, fanns tidigare på allabolag.se med om jag inte minns fel Bengt Hansson som ordförande eller VD men som Roger skrev så var det länge sedan.
             Tack för svaret!

             Comment


             • #14
              Jag hittade på youtube en kille som kallar sig "son of Thunder", och som tydligen gjort lite egna undersökningar beträffande Henrietta Rileys fonder. Han hittade papper från IRS (am. skattemyndigheten samt motsvaritheten till myndigheten för tillsyn av välgörenhets org.) , som han presenterade för äldstekretsen i den egna församlingen....
              Här är en länk till klippet : https://www.youtube.com/watch?v=XD4ihElhX2I
              hoppas Ni hittar honom

              Comment


              • #15
               Här är en kille till som kallar sig Jason Zelda. Han har specialiserat sig på investment"BOLAGET", Watchtower Inc. som faktiskt är registrerat som ett bolag men skattebefriat eftersom det ägs av WBTS"Bibel sällskapet" Här är länken:
               https://www.youtube.com/watch?v=i0lrdx3vPug

               Comment

               Working...
               X