Allmänt meddelande

Collapse

Debattforumet stängs 31/12 - Hitta till våra grupper på facebook

Debattforumet kommer att stängas för nya trådar och inlägg från och med årsskiftet. Innehållet ni skapat här genom åren kommer inte att försvinna, utan arkiveras och kommer vara läsbart även i framtiden. Vi vill tacka för tiden som varit, och hoppas att ni vill fortsätta skriva och debattera via vår sida på Facebook, som ni hittar här: facebook.com/Hjalpkallan

När du "Gillat" sidan kan du posta inlägg. Under "Följer" kan du välja inställningar för nyhetsflöde och aviseringar. Om du har behov av att vara helt anonym, går det bra att skapa en Facebook-profil med påhittat namn/alias.

Vill du prata om mer känsliga ämnen, få kontakt med eller stöd av andra avhoppare? Då finns möjlighet att bli medlem i vår stödgrupp på Facebook. Till skillnad från vår offentliga sida kan ingen utomstående se gruppen, att du är medlem, eller läsa det som postas där. Ett flertal av våra kontaktpersoner och professionella medarbetare finns dessutom med i gruppen, för att kunna ge support till den som kanske har det extra tungt.
Det finns också ett eget nätverk för föräldrar/anhöriga.

Mejla oss på info@hjalpkallan.se eller skicka meddelande direkt via vår offentliga facebooksida för vidare information om hur du blir tillagd i någon av dessa.

Hoppas vi ses där!

/Hjälpkällans Styrelse
See more
See less

Brev till JV-bekanta II

Collapse
X
 • Filter
 • Klockan
 • Show
Clear All
new posts

 • Brev till JV-bekanta II


  Gärna en kommentar!  Hej!

  Har ni funderat något över hur er organisation har kommit fram till det antal år som Hedningarnas Tider omfattar. Det handlar om en tidsperiod på 2520 år vars slutår är 1914, det känner ni väl till? Men själva beräkningen, hur är den konstruerad, framtolkad?

  De 2520 åren har man kommit fram till genom ett antal bibeltolkningar, som på det mest fantasifulla sätt medför att man efter åtskillig matematisk akrobatik hamnar på 2520 år och därmed slutåret 1914, med begynnelseåret 607 f v t. Om ett (1) delmoment i beräkningen/bibeltolkningarna är fel så blir slutresultatet fel.

  Kontakta en matematiskt begåvad person, förklara för personen er organisations felslagna bibeltolkningar sedan 150 år tillbaka. Nämn till exempel alla omtolkningar bara av ett enda ord, GENERATIONEN från år 1914. Beskriv noggrant för personen hur Hedningarnas Tider är beräknat och be om en kalkyl för sannolikheten att ALLA delmoment (de fantasifulla bibeltolkningarna) som de 2520 åren består av är korrekta. Min bedömning är att en tidsperiod INTE kan tolkas fram som Jehovas vittnen gör. Hedningarnas Tider är en fantasiprodukt, så enkelt är det.

  Detta medför i förlängningen självklart också att de bibeltolkningar ni förbinder med året 1914 är felaktiga som att

  • Guds himmelska kungarike upprättas det året

  • En prövotid på tre år från 1914 slutar med att Bibelforskarna (efter 1931 Jehovas vittnen) år 1919 utses till Guds uttolkare och språkrör

  • En ”trogen och omdömesgill slav” tolkar Bibeln åt dig.

  • Generationen (från och med 1914) med koppling till Harmagedonstriden får ett startår.

  • Satan blir nedkastad på jorden.

  Punkterna ovan är så dramatiska för skeendet på jorden 1914 så det är rimligt att ni som Jehovas vittnen borde vara villiga att verkligen värdera era bibeltolkningar för vad som ni anser inträffade år 1914.

  Bibeln ger er i alla de bibelöversättningar jag känner till, er en möjlighet att just värdera er organisationens bibeltolkningar. Förvissa er om allt, välj ut vad gott är gäller även för ett Jehovas vittne, med de konsekvenser det medför för er. Ni väljer att INTE ta till er Bibelns uppmaning.

  Med vilka argument dömer ni mig inom kort att dö, (VAD LÄR BIBELN-BOKEN sidan 94) och beskriver er själva som att ha den absoluta SANNINGEN på livets vandring?

  Förslag: Knacka på hos era närmsta 100 grannar och visa upp VAD LÄR BIBELN-boken och förklara er ståndpunkt för dem att de snart skall dö i Harmagedonstriden men att just ni själva har ett hopp om att få överleva på en paradisisk jord. Religiös fanatism finns i många former, er variant tillhör de värsta. Och ni tillhör de ödmjuka som skall besitta jorden?
Working...
X